BUN VENIT LA
INSTITUTUL PENTRU CUPLU ȘI FAMILIE
formare profesională de înaltă calitate și servicii de psihoterapie și consiliere pentru familii, cupluri, copii, persoane individuale și grupuri

GRUP NOU DE FORMARE IAȘI IANUARIE 2022

ÎNSCRIERI PENTRU UN NOU GRUP DE FORMARE IN PSIHOTERAPIE IN IAȘI.

PRIMA ÎNTÂLNIRE :14-16 IANUARIE 2022

Programul de formare este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania (CPR). Pe baza certificatului emis de Institutul pentru Cuplu și Familie (ICF), absolventii programului de formare pot depune dosarul la CPR pentru obtinerea atestatului de libera practica in psihoterapie sistemica de familie si cuplu.

Programul de formare respecta criteriile de formare ale asociatiei nationale de psihoterapie sistemica din Olanda (NVRG) si este recunoscut de Asociatia de terapie de familie din Europa (EFTA), ICF fiind membru in departamentul de formare al EFTA (EFTA-TIC).

Formatorii institutului au o bogata experienta in psihoterapie, formare, dezvoltare personala si supervizare, fiind psihoterapeuti principali in psihoterapie sistemica de familie si cuplu (psihologi principali recunoscuti din 2004 de Federația Română de Psihoterapie, iar din 2005/2007 de CPR) .

Politica institutului presupune un contact permanent cu practica de la nivel international, astfel incat fiecare formator participa la cel putin un eveniment pe an in afara Romaniei (conferinta, worck-shop, scoala de vara etc.). De asemenea, sunt invitati in Romania formatori importanti la nivel mondial, pentru a oferi workshop-uri sau prelegeri cursantilor institutului sau 

profesionistilor in domeniu.

Prezentare program formare
Programul de formare cuprinde un numar de 700 de ore de formare teoretico- aplicativa, intervizare, 250 dezvoltare personala si 200 ore de supervizare, pe durata a cel putin 3 ani in conformitate cu regulamentul Colegiului Psihologilor din Romania.
Intalnirile au loc la interval de 2-3 luni, in module de 25,30,35 ore.

Taxe curs formare :
-modulul de teorie 25 ore -450 RON
-modulul de teorie 30 ore -550 RON
-modulul de teorie 35 ore – 650 RON
-modulul de dezvoltare personală 25 ore - 500 lei
Plata se face la fiecare modul.

Cursurile se adresează absolvenților studiilor universitare de psihologie, psihopedagogie, medicină, asistență socială, teologie. (vezi Normele Colegiului)

Psihoterapia sistemica de familie si cuplu este abordarea terapeutica care foloseste metafora sistemica pentru a explica geneza si mentinerea simptomelor ( a problemelor psihoemotionale si relationale acuzate de client –individ, cuplu, familie, grup) si pentru a genera strategii de depasire a acestora.
Viziunea promovata de scoala de formare este una in care sunt prezentate scolile moderniste (structuralista, strategica, MRI, transgenerationala, experentiala de familie, cognitiv-comportamentala de familie, eriksoniana de familie) si postmoderniste (scoala de la Milano, terapia narativa, terapia focalizata pe solutie, abordarea limbajului colaborativ, terapia dialogica,) din psihoterapia sistemica si diverse modele de integrare a acestora intr-o viziune unitara care are la baza metafora sistemica.

Pentru inscriere se va trimite la mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. un CV, o scrisoare de intentie si copie dupa plata taxei de inscriere de 100 RON platita in contul institutului. Numarul de cont si informatii suplimentare puteti gasi pe pagina web www.icf-iasi.ro
Informații puteți cere si la telefon 0727808285, Formator Marcel Nedelcu.

Va așteptăm!