BUN VENIT LA
INSTITUTUL PENTRU CUPLU ȘI FAMILIE
formare profesională de înaltă calitate și servicii de psihoterapie și consiliere pentru familii, cupluri, copii, persoane individuale și grupuri

Istoric

in Prezentare ICF

Suntem  un grup de practicieni sistemici care, în iunie 2008, am fondat Institutul pentru Cuplu și Familie ca organizaţie non-profit pentru promovarea calităţii în domeniile aplicativ şi formativ ale intervenţiei sistemice pentru persoane, familii, grupuri şi organizaţii.

 

Noi privim organizatia ca o modalitate de fi împreună, de a ne pune în legătură resursele individuale pentru a le multiplica efectele. Astfel constituim o bază care ne oferă energie, repere și oportunităţi de a ne dezvolta continuu.  Fiind impreună cu siguranță avem mai mult si ceva in plus, decât are fiecare dintre noi  în parte. E o lege a sistemului.

Experiența noastră profesională cuprinde peste 14 ani  de intervenție psiho – socială cu diferite categorii de clienţi, şi peste 7 ani de  psihoterapie și consiliere,  organizare de programe de formare profesională, cursuri de educaţie continuă, ateliere de lucru.

O premisă importantă în geneza Institutului  a fost programul de formare în psihoterapia sistemică de familie și cuplu, realizat  printr-un proiect de diseminare a abordării sistemice în psihoterapie, susținut de formatori olandezi din cadrul NVRG şi coordonat de psihoterapeuta Anneke van Steenbergen -  Postma. Pentru cei care, apoi, am fondat  Institutul, aceasta a fost  oportunitatea de a beneficia de formare profesională cu un standard ridicat de calitate, a fost ocazia de a parcurge împreună calea specializării în psihoterapie, de a ne cunoaşte și de a descoperi că împărtăşim valori şi planuri de viitor.