Prezentare
Psihoterapeuta Virginia Satir ne oferă modelul ființei umane ca fiind Sinele- Eu sunt, înconjurat de opt părți: partea fizică, emoțională, intelectuală, senzorială, contextuală, nutrițională, relațională, spirituală. Fiecare parte are nevoie de atenția și grija noastră pentru a trăi starea de bine și armonie. Fiecare conține resursele care ne ajută să fim compleți.
Dacă îți dorești:
- să te cunoști mai bine
- să funcționezi mai sănătos
- să te folosești de toate resursele de care ești conștient/ă că le ai dar nu le întrevezi
Prezentare
Sunt momente în care simți că-ți pierzi controlul,„vezi negru în fața ochilor”, țipi la celălalt, îl critici și spui lucruri pe care nu le crezi cu adevărat. Apoi, îți pare rău, te învinovățești, te simți singură și neînțeleasă.
Dar, mai mult decât toate, nici tu nu înțelegi ce se întâmplă cu tine. Ce a fost cu acel acces de furie? Mai ales că nu ai rezolvat lucrurile așa cum te așteptai.
În pragul cabinetului nostru ajung oameni diferiți cu credințe diferite despre sine și ceilalți, despre familie, educație și creșterea copiilor.
În prezent, procesul terapiei/ consilierii a devenit unul activ și interactiv- de aici necesitatea ca practicianul să fie prezent în întregime ca persoană în relația terapeutică.
Unele atitudini și păreri ale clienților ne pot provoca disconfort, presupuneri incorecte, întrebări nepotrivite.
În teorie, știm că aceste lucruri ne stau în calea creării unei relații solide cu clientul.
Prezentare
Adeseori faci lucrurile în locul celorlalți, sari mereu„ să salvezi” în situații stresante, dai sfaturi care sunt cerute dar ne-urmate, iar toate acestea îți provoacă, pe termen lung, nemulțumire pentru care îl învinovățești pe celălalt/ ceilalți. Mai mult nu înseamnă mai bine.
Din februarie 2013, module de autocunoastere si dezvoltare personala pentru studenti!
Prin orele de dezvoltare personala, va dam posibilitatea ca, pe parcursul a 12 intalniri saptamanale, intr-un grup de 8 participanti care impartasesc obiective similare, sa dobanditi o mai buna intelegere a propriei persoane si a relatiilor cu persoanele semnificative, sa va dezvoltati abilitati de comunicare si interactiune care sa va creasca sansele de succes si satisfactie din viata de zi cu zi.
Trainingul pentru dezvoltare personală poate fi definit ca un antrenament pentru îmbunătăţirea relaţiei cu sine şi a relaţionării cu ceilalţi.
Fiecare dintre noi vrea sa apartina unui grup, sa fie iubit, apreciat, sa fie„ ca ceilalti”, dar sa fie si diferit, autonom, independent, sa fie„ el insusi”.
Aceste nevoi, aparent opuse, de a fi„ impreuna” dar si „ separat”, ne insotesc toată viata cu intensitati diferite, functie de context si de stadiul de viata in care ne aflam.